De herfst is alweer volop bezig , de blaadjes beginnen te vallen en onze laatste appelbomen zijn nu leeg geplukt.
Al weken genieten wij van appeltaart en appelflappen ,maar ik heb nog steeds een paar kisten met verschillende soorten over .., ze staan in mijn schuurtje en gaan zien der ogen achteruit ,dat is zonde, herken je het probleem ,dan weet je ook één van de oplossingen ..appelmoes
Appelmoes
Ingrediënten
- 1 eetlepel citroensap
- 1 kg goudreinetten
- 100 g suiker
- 1 flinke theelepel kaneel
Bereiden
Vul een schaal met water en roer er het citroensap door.
Snijd de appels in vieren, snijd het klokhuis eruit en schil dan de schil eraf. Snijd de appels in stukjes. Doe de appelstukjes meteen in de schaal met citroenwater, anders worden ze bruin.
Giet de appels af door een vergiet en doe de natte stukjes in een pan. Het is niet erg als de appels nog nat zijn, een beetje water is juist nodig. Doe de suiker en kaneel erbij en schep alles goed om.
Zet het vuur hoog, wacht tot je gepruttel ziet( kookt) en zet dan het vuur laag. Leg het deksel ietsje schuin op de pan zodat het niet helemaal dicht is.
Kijk na een kwartier: zijn de stukjes appel helemaal zacht? Zo niet, nog 5-10 minuten langer. Als je nog stukjes appel ziet, heet het appelcompote. Als je nog even de staafmixer erin zet dan krijg je een mooie gladde appelmoes.
hoe simpel … je kunt een beetje variëren met wat meer kaneel en minder suiker ,maar ieder zijn smaak.