zelfvoorziening / zelfredzaamheid

De economie, de financiële wereld en de politiek staan aan de vooravond van grote veranderingen. De maatschappij is onrustig. Je kan daar angstig van worden, maar je kunt je er ook op voorbereiden.

 Het verschil tussen een prepper  en een zelfvoorziener ?

Een Prepper is iemand die zich actief voorbereid (van “prepare” in het Engels) op mogelijke verstoringen in sociale, financiële, politieke en/of ecologische zin. Het voorbereiden van een prepper noemen we dan ook preppen.

Preppers streven een zo groot mogelijke zelfvoorzienendheid na – met voedselvoorraden, ruilmiddelen, gereedschappen en (medische) hulpmiddelen – om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van de staat of gevestigde orde als een crisis zich voordoet. Dat heet zelfredzaamheid.

De overeenkomst tussen een prepper en een zelfvoorziener !

Er zitten overeenkomsten tussen ’ onze’ zelfvoorziening, en zelfredzaamheid en dat is het onafhankelijk willen zijn van anderen. Alleen wij gaan niet uit van een ‘ Doom scenario ‘ !,..   maar mocht er zich wel eens een crisis voordoen ,dan zijn ‘wij’ als zelfvoorzieners licht in het voordeel ,omdat wij de eerste levensbehoeften zelf in de hand hebben ,wij hoeven niet naar de supermarkt te rennen en raken niet in paniek als deze een week gesloten blijft. onze zonnecollectoren maken ons onafhankelijk van het lichtnet ,en onze openhaard zorgt voor warmte ,onze melkgeit produceert melk ,onze kippen blijven eieren leggen, en op onze kennis van vissen ,jagen ,slachten, handvaardigheden kunnen wij altijd vertrouwen ,als computers het niet meer zouden doen. Wat ik persoonlijk wel goed vind van preppers ,en waarvan ik vind dat ook zelfvoorzieners dat zouden moeten doen is, het aanleggen van voorraadkasten ,het inslaan van groetenzaden ,en ook zeker medicijnen, e.h.b.o kennis.

1292234415-46      577088

Je eigen voorraden aanleggen schept veel voordelen ,het maakt je minder afhankelijk ,en al kun je wegens omstandigheden je huis niet uit …tada..   Het is ook nog eens kosten besparend als je houdbare producten in de aanbieding groot inkoopt.(een goede geldbelegging..)          maar in principe conserveert een zelfvoorziener zijn eigen oogst , hij koopt alleen bij wat hij zelf niet kan regelen b.v ; zout ,peper, koffie, sinasappelen etc….   natuurlijk mogen wij ons ook luxe permitteren we leven tenslotte in 2017 dus doen we dat ook !!  Ik ga geen halve hectare aan grond kopen om daar schapen op te zetten en een jaar wachten om ze te scheren ,en van de wol een truitje te maken ,het kan wel maar ik kies dan toch voor een truitje van de zeeman van 10 euro …..  er is genoeg werk te doen ,we hebben onze tijd hard nodig ,en we zijn niet gek !!!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: